Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بازار نیوز»
2024-04-29@03:36:18 GMT

هشدار مویدی به وزیر بهداشت درباره واکسن کرونا

تاریخ انتشار: ۱۶ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۹۰۴۵۲۹

ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در نامه‌ای به وزیر بهداشت بر استفاده از سامانه ردیابی، رهگیری و کنترل اصالت اقلام سلامت‌محور (تیتک) برای نظارت هوشمند و توزیع سیستمی واکسن کرونا تاکید کرد.

علی مویدی خرم‌آبادی رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در نامه‌ای به نمکی، وزیر بهداشت با اشاره به مخاطرات مربوط به تأمین و توزیع غیرسیستمی واکسن کرونا بر ضرورت رهگیری و ردیابی واکسن کرونا تأکید کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در نامه رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز به وزیر بهداشت آمده است:

پیرو مکاتبات پیشین در خصوص «رهگیری و ردیابی سیستمی واکسن کرونا در سراسر زنجیره تأمین، توزیع و مصرف» مطابق گزارش‌های واصله، با تأمین ارز دولتی موردنیاز برای واردات واکسن کرونا به کشور، مسئولیت واردات ۱۶ میلیون دوز واکسن به ارزش ۲۰۰ میلیون دلار به «هیئت امنای صرفه‌جویی ارزی در معالجه بیماران» و مسئولیت توزیع واکسن به «معاونت بهداشت و دانشگاه‌های علوم پزشکی» واگذار شده است.

با توجه به نبود زیرساخت‌های سامانه‌ای برای ردیابی، رهگیری و کنترل اصالت واکسن در معاونت بهداشت، احتمال بروز تخلفات و مفاسد گسترده نظیر خروج واکسن از زنجیره توزیع و قاچاق معکوس به کشورهای همسایه، ورود اقلام تقلبی به زنجیره توزیع به نام واکسن، شکل‌گیری بازار سیاه، دریافت چندباره واکسن توسط افراد فاقد شرایط و ... وجود دارد.

با عنایت به مشکلات فوق و برخی تجربیات ناموفق گذشته که منجر به ایجاد بازار غیر رسمی در زمینه برخی از اقلام مقابله با کرونا شده است، در صورت عدم اتخاذ تدابیر مناسب، امکان تبدیل شدن یک موفقیت ملی به یک بحران و مخاطره امنیت ملی دور از انتظار نیست. لذا به منظور پیشگیری از مخاطرات احتمالی، پیشنهادهایی به این شرح ارائه می‌شود:

استفاده از ظرفیت سامانه ردیابی، رهگیری و کنترل اصالت کالاهای سلامت‌محور (تیتک) در سازمان غذا و دارو، با هدف رصد توزیع و عرضه واکسن (بر اساس واحد فراورده) در طول زنجیره تامین و جلوگیری از ورود واکسن‌های تقلبی به زنجیره (اعم از واکسن‌های وارداتی و تولید داخل) با توجه به لزوم تزریق چندمرحله‌ای واکسن کرونا به افراد برای ایجاد اثربخشی، ضروری است افراد واجد شرایط، در هر مرحله نوع یکسانی از واکسن کرونا را دریافت نمایند و این موضوع ضرورت رصد سیستمی توزیع واکسن و واکسیناسیون را دوچندان می‌کند. از سوی دیگر در صورت ایجاد عوارض احتمالی ناشی از واکسیناسیون نیز بایستی افراد و واکسن‌های استعمال‌شده قابل ردیابی و رهگیری الکترونیک باشند.

در حال حاضر توزیع واکسن در ۱۲۰۰۰ داروخانه کشور با استعلام کد ملی هر فرد (هویت‌سنجی)، استعلام شناسه هر واکسن (اصالت‌سنجی) و سپس از رده‌خارج‌کردن واکسن‌های استعمال‌شده، از طریق سامانه تیتک فراهم است.»

در پایان این نامه نیز آمده است: «در راستای پیشگیری از قاچاق، تقلب، عرضه خارج از شبکه و مخاطرات امنیتی، بهداشتی و سلامتی مربوطه، خواهشمند است دستور فرمایید تدابیر فوق برای تأمین و توزیع واکسن کرونا در دستور کار قرار گیرد.»

*احتمال تکرار تجربه تلخ توزیع ناعادلانه واکسن آنفلوانزا

پیش از این معصومه پاشائی بهرام، پزشک و نماینده مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس بهترین روش نظارت بر نظام سلامت کشور و توزیع دارو را استفاده از سامانه‌ الکترونیکی تیتک دانسته بود. به گفته وی سامانه تیتک یکی از موفق‌ترین سامانه‌های موجود در این عرصه بوده و بهتر است تمام فرآیندهای نظام سلامت کشور از جمله توزیع انواع دارو مانند واکسن کرونا در ذیل این سامانه صورت پذیرد.

به گزارش فارس از نظر بسیاری از کارشناسان حوزه سلامت و درمان، استفاده از سامانه الکترونیکی تیتک سازمان غذا و دارو بهترین روش برای توزیع واکسن کرونا است. در فرآیند توزیع واکسن از طریق سامانه تیتک مشخص می‌شود که کدام افراد با کدام کد ملی واکسن را دریافت و تزریق کرده‌اند و تمامی زنجیره واردات و توزیع به صورت شفاف قابل بررسی است؛ این سامانه می‌تواند به صورت سیستمی نحوه تحویل واکسن کرونا به مردم را مشخص کرده و به هنگام تحویل با دریافت کد ملی و دیگر استعلامات لازم از سازمان ثبت احوال، واکسن کرونا را به متقاضیان حقیقی آن تحویل دهد.

خبرآنلاین/

برچسب ها: مویدی ، واکسن کرونا ، وزیر بهداشت لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000MQH

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: مویدی واکسن کرونا وزیر بهداشت توزیع واکسن واکسن کرونا وزیر بهداشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۰۴۵۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماده‌ای که ۴۰ درصد از پوسیدگی‌ دندان پیشگیری می‌کند

ایسنا/خراسان رضوی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور از پیشگیری ۴۰ درصدی پوسیدگی دندان دانش‌آموزان با ماده وارنیش فلوراید خبر داد.

حامد جز جلالیان در گفت و گو با ایسنا با اشاره به انجام طرح کشوری فلورایدتراپی دانش‌آموزان در سطح مدارس تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی نیشابور افزود: با تامین ۶۳ هزار وارنیش فلوراید برای دانش‌آموزان ابتدایی ۶ تا ۱۲سال این طرح در سطح مدارس تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی نیشابور آغاز شده است.

وی بیان کرد: با تامین و دریافت وارنیش فلوراید از وزارت متبوع، توزیع وارنیش در تمامی مراکز خدمات جامع سلامت چهار شهرستان (نیشابور، فیروزه، زبرخان و میان جلگه) تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی نیشابور آغاز شده است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور  ادامه داد: این طرح به صورت رسمی از هفته اول اردیبهشت‌ماه تمامی بهورزان و مراقبین سلامت با مراجعه به مدارس و با نظارت مستقیم تمامی مراقبین ناظر مراکز و حضور دندانپزشک مراکز خدمات جامع سلامت در مدارس تحت پوشش به صورت روزانه انجام می‌شود.

وی عنوان کرد: هدف از طرح وارنیش فلورایدتراپی دانش‌آموزان، آموزش بهداشت دهان و دندان به دانش‌آموزان، معاینات مستمر دندانپزشکی و کاهش ۴۰ درصدی پوسیدگی‌ دندان دانش‌آموزان توسط ماده وارنیش فلوراید است.

دو واکسن به برنامه واکسیناسیون متداول کودکان در نیشابور اضافه می‌شود

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور در ادامه اظهار کرد: همزمان با آغاز هفته جهانی ایمن‌سازی ۲۴ تا ۳۰ آوریل مصادف با ۵ لغایت ۱۱ اردیبهشت‌ماه دو واکسن پنوموکوک و روتاویروس به برنامه واکسیناسیون متداول کشوری کودکان اضافه می‌شود.

وی با بیان اینکه واکسن پنوموکوک به شکل تزریقی و واکسن روتا به صورت خوراکی است، ادامه داد: واکسن پنوموکوک مهمترین راه پیشگیری از بیماری های عفونی ناشی از این میکروب از جمله عفونت ریه، عفونت مغزی یا مننژیت، عفونت گوش، قلب، خون، استخوان و سینوزیت است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور اذعان کرد: سالیانه از حدود ۵۰ هزار عفونت‌ شدید پنوموکوکی با تزریق واکسن پنوموکوک پیشگیری می‌شود که کاهش مصرف آنتی بیوتیک و کاهش بروز  مقاومت آنتی بیوتیکی را در پی دارد.

وی با بیان اینکه بر اساس مصوبه کمیته کشوری ایمن‌سازی این واکسن در سنین ۲ ، ۴ و ۱۲ ماهگی تزریق می‌شود در خصوص واکسن روتا گفت: واکسن روتاویروس نیز که از اسهال‌های شایع در کودکان پیشگیری می‌کند  به صورت خوراکی در سه نوبت ۲، ۴ و ۶ ماهگی مصرف می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • رشد ۹۰ درصدی رصد زنجیره تأمین دارو در سامانه تیتک
  • یک واکسن دیگر در لیست واکسیناسیون کودکان ایرانی
  • واکسن روتاویروس به جدول واکسیناسیون کشوری اضافه می‌شود
  • واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور وارد شد
  • ورود واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • رشد ۹۰ درصدی رصد کامل دارو‌های استراتژیک در سامانه تیتک
  • ماده‌ای که ۴۰ درصد از پوسیدگی‌ دندان پیشگیری می‌کند
  • رونمایی از برات الکترونیکی زنجیره تأمین مالی با حضور وزیر اقتصاد
  • شکایت بازیکن فرانسوی از فایزر و بیونتک به دلیل عوارض واکسن کرونا
  • واکسن کرونا باعث پایان فوتبال من شد!