Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-28@23:07:39 GMT

ورود محموله قاچاق واکسن فایزر به کشور صحت دارد؟

تاریخ انتشار: ۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۶۶۰۵۴

ورود محموله قاچاق واکسن فایزر به کشور صحت دارد؟

خبرگزاری تسنیم:  دکتر محمد رضا شانه ساز در واکنش به شایعه وجود محموله قاچاق فایزر اظهار داشت: زنجیره سرد واکسن فایزر، دمای منفی شصت تا هفتاد درجه سانتیگراد است و به این دلیل، امکان جابجایی آن بین کشورها وجود ندارد. با فرض محال، اگر واکسن کنونی، فایزر باشد، در جابجایی قطعا اثربخشی خود را از دست داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اضافه کرد: با توجه به محدودیت منابع تولید، بین کشورهای متحد نیز چالش وجود دارد و با وجود پیش‌پرداخت مبالغ تامین واکسن کرونا، همچنان سهمیه ها تامین نشده‌اند.

رییس سازمان غذا و دارو به مزایای سامانه تیتک و امکان برچسب گذاری اشاره و تصریح کرد: همه محموله های واکسن که وارد کشور می‌شوند با برچسب گذاری کد خاصی روی آن الصاق می‌شود و در هنگام تزریق با کد ملی فرد، در سامانه تیتک تطبیق داده می‌شود که چه کسی، کدام ویال واکسن از کدام کشور را دریافت کرده است.

وی تاکید کرد: سازمان جهانی بهداشت به تمامی نظام‌های سلامت و سازمان‌های غذا و داروی دنیا اعلام کرده که به دلیل محدودیت‌های تولید واکسن، موارد تقلبی واکسن به شدت زیاد شده است زیرا، تقاضای دریافت و تلقیح واکسن افزایش یافته و تولید به میزانی که پاسخگوی نیازهای فوری همه مردم دنیا باشد، موجود نیست. به عبارت دیگر، در حال حاضر تقاضا بیشتر از عرضه است و این مسئله، بازاری را برای افراد سودجو فراهم کرده که واکسن‌های تقلبی را به عنوان واکسن اصلی با قیمت‌های بالا عرضه کنند.

شانه ساز افزود: خوشبختانه واکسن تقلبی در کشور ما وجود ندارد، تاکنون گزارشی در این خصوص از معاونت‌های غذا و داروی دانشگاههای علوم پزشکی و ستاد مبارزه با قاچاق در این زمینه نداشته‌ایم. با این وجود، اگر در فضای مجازی به فردی پیشنهاد واکسن داده شد، اعتماد نکنند، احتمال قاچاق و تقلبی بودن آن، قطع به یقین بوده و از اصالت برخوردار نیست.

وی با اشاره به اینکه اطلاعات فرد و نوع واکسن دریافتی در سامانه‌های مختلف معاونت بهداشت از جمله سیب و غیره و نیز تیتک سازمان غذا و دارو ثبت می‌شود، گفت: این مسئله در قانون بودجه سال 1400 مورد تاکید قرار گرفته که تمامی کالاهای سلامت محور از جمله دارو و واکسن باید در سامانه تیتک ثبت شوند بنابراین، واکسن کرونا به دلیل اولویت، از ابتدای شروع واکسیناسیون در کشور، ثبت شده است. لینکی بین سامانه‌های سیب، تیتک و غیره برقرار شده و پیشخوان(داشبورد) اطلاعات افراد از طریق کد ملی و نوع واکسن دریافتی شان قابل پیگیری است.

رئیس سازمان غذا و دارو با تاکید بر اینکه از 2 میلیون دوز واکسن ورودی به کشور، همگی باید ثبت در سامانه تیتک شوند، افزود: واکسن‌های وارداتی که از طریق معاونت‌های بهداشتی دانشگاه ها تلقیح می‌شود، با اطمینان خاطر تزریق شوند. ولیکن در مواردی خارج از این مسیر، قطعا تقلبی است. با توجه به اینکه، واکسن جزو کالاهای سلامت محور است، علاوه بر ضرر و زیان مالی، سلامت افراد مصرف کننده نیز به مخاطره خواهد افتاد.

وی در خصوص ورود شرکت‌های خصوصی به خریداری و واردات واکسن گفت: این شرکت‌ها، خارج از حوزه نظارتی سازمان غذا و دارو، واکسن را وارد و عرضه نمی‌کنند. شرکت هایی که برای واردات واکسن اعلام آمادگی کردند، تمام اسناد خود را در اختیار سازمان قرار داده‌اند، اما هنوز هیچ واکسنی توسط بخش خصوصی و خارج از سیستم ثبت تیتک و برچسب گذاری اصالت کالا، وارد کشور نشده است.

شانه ساز در پایان تاکید کرد: اگر شرکت‌های خصوصی هم در واردات واکسن کرونا بتوانند به مجموعه وزارت بهداشت کمک کنند، تمامی محموله باید در سامانه تیتک ثبت شود و هر فردی در جمهوری اسلامی ایران، واکسن دریافت کند، باید اطلاعات فردی و مشخصات واکسن در سامانه‌های وزارت بهداشت و از جمله تیتک ثبت شود تا قابلیت رصد داشته باشد. تا آنجا که سامانه تیتک با مجوزهای دریافتی اداره کل داروی سازمان غذا و دارو ارتباط دارد در صورت عدم تایید اداره دارو، واکسن قابلیت تلقیح نخواهد داشت، بنابراین، با ثبت در سامانه تیتک، عملا احتمال قاچاق و تقلبی بودن به حدود صفر می‌رسد.

منبع: فردا

کلیدواژه: سازمان غذا و دارو سازمان غذا و دارو سامانه تیتک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۶۶۰۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ورود واکسن خوراکی روتاویروس برای برنامه ایمن‌سازی کشور


به گزارش خبرگزاری صدا وسیما: دکتر  شهنام عرشی گفت: واکسن خوراکی روتاویروس جهت پیشگیری از اسهال‌های ناشی از این روتاویروس برای شیرخواران تجویز می‌شود.
وی پیش از این اعلام کرده بود که واکسن روتاویروس در سنین ۲ و ۴ و ۶ ماهگی تزریق می‌شود و واکسیناسیون روتاویروس حداقل از سالانه ۱۰ هزار بیماری اسهال شدید و نیاز به بستری جلوگیری خواهد کرد.
رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت تصریح کرد: اواخر سال گذشته هم واکسن پنوموکوک به برنامه واکسیناسیون کشوری وارد شد و اجرای آن از بندر خمیر هرمزگان شروع شد.. بنابر اعلام رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت این واکسن نیز در سنین ۲ و ۴ و ۱۲ ماهگی تزریق می‌شود و می‌تواند سالانه از ۱۵۰۰ مرگ کودکان جلوگیری کند.

دیگر خبرها

  • راه‌اندازی سامانه برخط سراسری برای اعلام کمبودهای دارویی در کشور
  • راه‌اندازی سامانه بر خط سراسری برای اعلام کمبودهای دارویی در کشور
  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • رشد ۹۰ درصدی رصد زنجیره تأمین دارو در سامانه تیتک
  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس برای برنامه ایمن‌سازی کشور
  • ورود واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • رشد ۹۰ درصدی رصد کامل دارو‌های استراتژیک در سامانه تیتک
  • شکایت بازیکن فرانسوی از فایزر و بیونتک به دلیل عوارض واکسن کرونا
  • کشف و ضبط ۸۴۰ بسته نیم کیلویی چای قاچاق
  • تداوم بارندگی در نیمه شرقی و ورود سامانه بارشی جدید از غرب کشور