Web Analytics Made Easy - Statcounter

سیدمسعود خاتمی عضو کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی، در گفت‌وگو با خبرنگار سلامت فارس با اشاره به کمبود دارو و به تبع آن رونق بازار سیاه از زمان شیوع ویروس کرونا، گفت: عدم نظارت بر نهادهای تولیدکننده دارو باعث شده است تا وضعیت بازار دارو دچار نابسامانی شود؛ به همین دلیل نمایندگان مجلس شورای اسلامی از وزیر جدید بهداشت، درمان و آموزش پزشکی قول گرفته‌اند، تا سروسامان دادن به بازار دارو یکی از اولویت‌های اصلی ایشان در وزارتخانه باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حل مشکل کمبود دارو مطالبه جدی رهبر معظم انقلاب است

وی با بیان اینکه نظارت بر واردات و توزیع دارو یکی از ضرورت‌های بهبود وضعیت نظام سلامت است، افزود: در حال حاضر دولت، داروهای خاص را از طریق واردات تأمین می‌کند و به صورت سیستمی در اختیار بیماران قرار می‌دهد، اما به نظر می‌رسد کماکان حتی در حوزه داروهای تولید داخل نیز بی‌نظمی وجود دارد و ضروری است تا نظارت‌ها در این حوزه جدی‌تر شود و در نتیجه بازار سیاه دارو یا همان ناصرخسرو کم‌رونق شود.

وی افزود: حل مشکل کمبود دارو از جمله مطالبات جدی رهبر معظم انقلاب است. به نظر می‌رسد مسئولان امر باید تدابیری بیندیشند تا دغدغه چگونگی تأمین دارو به دیگر مشکلات و نگرانی‌های بیماران، افزوده نشود.

نقش مهم سامانه تیتک در کنترل کیفیت داروها

عضو کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی در خصوص نقش سامانه‌های نظارتی در افزایش کیفیت داروها، اظهار داشت: واردات و همچنین تولید باید با یک روند منظم و کنترل‌شده انجام بگیرد و پس از تأیید کیفیت، در اختیار بیماران قرار بگیرد. بنابراین سامانه‌های نظارتی در انجام این وظیفه می‌توانند به افزایش کیفیت دارو در بازار، کمک کنند.

خاتمی با انتقاد از روند کند تکمیل سامانه تیتک، گفت: سال‌هاست که این سامانه در حال پیاده‌سازی و تکمیل است و انتظار می‌رود تا جناب آقای عین‌اللهی به این موضوع نیز توجه کنند و سامانه تیتک را در مسیر اصلی خود، ریل‌گذاری کنند.

تصویب گایدلاین از تجویزهای سلیقه‌ای جلوگیری می‌کند

وی با اشاره به دلایل کمبودهای ناگهانی دارو در مقابله با ویروس کرونا، افزود: پزشکان بر اساس مسئولیتی که بر دوش آنان است، تمامی داروهایی که احتمالاً به بهبود بیماران کرونایی کمک می‌کند، تجویز کرده و عمده مشکلات کمبود دارو نیز به همین دلیل است.

خاتمی در ادامه تشریح کرد: ستاد ملی مبارزه با کرونا باید یک مجموعه‌ای نظام‌مند از آخرین و معتبرترین شواهد علمی(گایدلاین) را توسط پزشکان و متخصصین مجرب کشور تهیه و تنظیم کند تا بر اساس آن، نسخ مربوط به بیماران کرونایی تجویز شود. با انجام چنین اقدامی، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز برای تأمین داروهای قید شده در گایدلاین تلاش خواهد کرد و در نتیجه از کمبود این داروها جلوگیری خواهد شد.

کم‌کاری رسانه ملی در اطلاع‌رسانی و آگاهی‌بخشی

عضو کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی در پایان در خصوص ضرورت همکاری هرچه بیشتر رسانه ملی برای اطلاع‌رسانی بهتر در مواجهه با ویروس کرونا، اظهار داشت: پیشنهاد می‌شود تا صداوسیما یک شبکه را به طور کامل به اطلاع‌رسانی اخبار مربوط به بحران کرونا اختصاص دهند تا آگاهی مردم برای مبارزه با این ویروس منحوس افزایش و اضطراب آنان کاهش پیدا کند.

مشکل کمبود دارو چگونه حل خواهد شد؟

پس از به وجود آمدن مشکلات مربوط به کمبود دارو و تشکیل صفوف طولانی مردم در مقابل داروخانه‌ها، رهبر معظم انقلاب در یک پیام تصویری، حل فوری مشکلات کمبود دارو را از مسئولان مربوطه مطالبه کردند.

برخی از کارشناسان، علت بروز کمبود دارو را نشتی زنجیره توزیع، عدم رصد و دسترسی دستگاه‌های نظارتی به اطلاعات مربوط به زنجیره توزیع دارو می‌دانند. به نظر می‌رسد تکمیل سامانه تیتک که رسالت رهگیری و ردیابی داروهای تولیدی یا وارداتی از ابتدای زنجیره توزیع تا محل عرضه  و رسیدن به مصرف‌کننده را بر عهده دارد، یکی از راهکارهایی است که مشکلات کمبود دارو در کشور را تا حدی برطرف خواهد کرد.

اما در این بین، یکی دیگر از دلایلی که کارشناسان نظام سلامت معتقدند در کمبود ناگهانی برخی از اقلام دارویی خصوصا در دوران شیوع ویروس کرونا نقش جدی دارد، تجویز نسخ متنوع دارویی توسط پزشکان برای درمان این بیماری است. بارها مشاهده شده است که عده اندکی از پزشکان که فعالیت پر هیاهویی در فضای مجازی دارند، با ایجاد فضای احساسی و غیرعلمی، دیگر پزشکان را برای تجویز آن دارو تهییج می‌کنند. اخیراً نیز این اتفاق، موجب کمبود برخی از اقلام دارویی نظیر رمدسیویر و یا فاواپیراویر در کشور شده است.

ذکر این نکته ضروری است که مقصر شرایط فعلی و کمبود دارو در بازار، به هیچ وجه پزشکان نیستند، چرا که این افراد با توجه به مسئولیت خود، نسبت به انجام هر راهکاری که احتمال بهبودی بیمار را قوت بخشد، اقدام می‌کنند.

به گزارش فارس با توجه به این اوصاف، به نظر می‌رسد برای حل مشکلات مربوط به کمبود دارو، ستاد ملی مبارزه با ویروس کرونا بایستی هر چه سریعتر از پزشکان مجرب کشور دعوت به عمل آورد تا بر اساس تصمیم این شورا، یک گایدلاین و یا دستورالعمل دارویی تصویب شود و تمامی پزشکان موظف به تجویز نسخه از این گایدلاین شوند. در صورت تحقق این پیشنهاد، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز تأمین دارو را بر اساس گایدلاین تدوین شده انجام خواهد داد. از سوی دیگر با رهگیری و رصد این محصولات در طول زنجیره تأمین، مشکل کمبود ناگهانی برخی از اقلام دارویی تا حد زیادی برطرف خواهد شد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: دارو درمان بیماران مجلس شورای اسلامی نظر می رسد ویروس کرونا سامانه تیتک مشکل کمبود کمبود دارو بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۳۵۰۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شیراز میزبان رویداد تخصصی بازساختی پزشکی آینده

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز فارس،امیرحسین استقلال گفت: این رویداد با هدف آشنایی با آخرین دستاورد‌های پزشکی بازساختی و کاربرد آن در درمان بیماری‌ها با همکاری سازمان نظام پزشکی و دانشگاه علوم پزشکی شیراز در روز جمعه، ۲۱ اردیبهشت‌ماه در سالن وصال شیرازی هتل بزرگ شیراز برگزار می‌شود.
وی بیان کرد: پزشکی بازساختی رویکردی نوین در علوم پزشکی است که به جای درمان علائم بیماری، به دنبال ترمیم و بازسازی بافت‌ها و اندام‌های آسیب دیده است. این حوزه از پزشکی با استفاده از سلول‌های بنیادی، مهندسی بافت، مهندسی بافت و سایر تکنیک‌های پیشرفته سلول درمانی و ژن درمانی به درمان بسیاری از بیماری‌ها و بازسازی بافت‌های بدن می‌پردازد.
استقلال تصریح کرد: پزشکان می‌توانند با بهره‌گیری از این روش‌ها به بیمارانی که قبلا امیدی به درمان نداشتند از جمله بیماری‌های خود ایمن، مغز و اعصاب، قلبی و ناباروری کمک شایانی کنند و همچنین تغییرات چشمگیری در بهبود و ترمیم آسیب‌های مفصلی، عضلانی، و اسکلتی ایجاد کنند.
رئیس جهاددانشگاهی فارس تأکید کرد: تاکنون در دنیا درمان‌های زیادی در زمینه پزشکی بازساختی برای درمان سرطان‌های خونی، درمان آتروفی عضلانی نخاعی، هموفیلی، تالاسمی بتا، سرطان مثانه، ترمیم نقص‌های جمجه، زخم‌های دیابتی و مزمن و بسیاری از بیماری‌های دیگر وجود دارد و در کشورمان نیز روش‌های تایید شده برای سلول درمانی و فرآورده‌های آن وجود دارد و محققان و پزشکان کشورمان دستاورد‌های ارزشمندی در این زمینه به بیماران عرصه کرده‌اند.
استقلال بیان کرد: مخاطبان این رویداد پزشکان عمومی و متخصصین در همه رشته‌ها و فارغ‌التحصیلان رشته‌های دکتری علوم پایه پزشکی و مرتبط با سلامت هستند، از محور‌های این رویداد می‌توان به معرفی آخرین دستاورد‌ها و کاربرد پزشکی بازساختی در درمان بیماری‌های مختلف، چالش‌ها و فرصت‌های پزشکی بازساختی در ایران و آشنایی بیشتر پزشکان با ظرفیت پزشکی بازساختی اشاره کرد.
رئیس جهاددانشگاهی فارس ادامه داد: از مزایای شرکت در این رویداد برای پزشکان آشنایی با جدیدترین روش‌های درمانی در پزشکی بازساختی، بهره‌گیری از اساتید برجسته و صاحب‌نام در این زمینه و تبادل نظر با سایر متخصصان و همکاران پزشکی بازساختی است.
وی، زمان برگزاری این رویداد تخصصی جمعه، ۲۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ و مکان آن را هتل بزرگ شیراز اعلام کرد و گفت: علاقه‌مندان به شرکت در این رویداد می‌توانند از طریق درگاه اینترنتی Rmreg.fars-jd.ac.ir ثبت‌نام کنند.
استقلال با بیان اینکه با توجه به محدودیت ظرفیت، ثبت‌نام در سایت الزامی است، افزود: ثبت‌نام در این رویداد رایگان است و علاقه‌مندان برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند با دبیرخانه رویداد به شماره ۰۹۳۹۲۸۳۴۸۳۸ تماس حاصل کنند.
عضو شورای فرهنگ عمومی فارس یادآور شد: در این رویداد جوایزی از سوی سفیر بورد بین‌المللی پزشکی بازساختی به ۱۰ نفر از برترین‌های پزشکی بازساختی ایران شامل محققان و شرکت‌های فعال در زمینه پزشکی بازساختی که فعالیت‌های برجسته‌ای در این زمینه داشته‌اند، اعطا می‌شود لذا فعالان حوزه پزشکی بازساختی اعم از ارائه‌دهندگان خدمات مرتبط، پزشکان و محققان می‌توانند با ارسال رزومه به دبیرخانه رویداد از طریق ایمیل nihealthcity@gmail.com در این رقابت شرکت کنند.
وی همچنین گفت: با توجه به برپایی نمایشگاه تخصصی محصولات و خدمات مرتبط با پزشکی بازساختی به‌عنوان برنامه جانبی این رویداد تخصصی، شرکت‌های فعال در این حوزه در صورت علاقه‌مندی به معرفی محصولات و خدمات، می‌توانند جهت هماهنگی و رزرو غرفه با دبیرخانه رویداد به شماره ۰۹۳۹۲۸۳۴۸۳۸ تماس حاصل کنند.
استقلال با بیان اینکه این برنامه به همت و همکاری جهاددانشگاهی فارس، نظام پزشکی فارس، دانشگاه علوم پزشکی شیراز برگزار خواهد شد، گفت: به زودی برنامه مهارت‌آموزی در زمینه پزشکی بازساختی نیز در شیراز برگزار خواهیم کرد.

دیگر خبرها

  • رشد ۹۰ درصدی رصد زنجیره تأمین دارو در سامانه تیتک
  • آیا زنان پزشکان بهتری هستند؟
  • آیین نامه توزیع اینترنتی دارو ابلاغ شد
  • شیراز میزبان رویداد تخصصی بازساختی پزشکی آینده
  • رشد ۹۰ درصدی رصد کامل دارو‌های استراتژیک در سامانه تیتک
  • تحویل ۹۰۰۰ تخت بیمارستانی تا شهریور ماه امسال
  • تجلیل از خانواده شهدای مدافع سلامت در هفته سلامت
  • تسریع در تکمیل جاده پلدختر - خرم‌آباد مطالبه مردم است
  • اهمیت سامانه خودنویس در کاهش تلاطمات بازار اجاره با حذف واسطه‌ها و صفر کردن هزینه عقد قرارداد
  • آیا کیفیت داروهای ایرانی با خارجی یکسان است؟/ چرایی مشکلات تهیه داروی خارجی برای برخی از بیماران