Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بازار نیوز»
2024-04-28@21:13:27 GMT

بازار سیاه دارو از چه محلی تأمین می‌شود؟

تاریخ انتشار: ۱۶ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۳۵۷۷۸

سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: بررسی‌ها نشان می‌دهد که روند رهگیری و کنترل دارو از طریق سامانه تیتک در سطح داروخانه‌ها مناسب است، اما پیشرفت این سامانه در دارو‌های بیمارستانی و بستری به دلیل عدم همکاری معاونت درمان وزارت بهداشت در دولت گذشته، متوقف مانده است. عبدالحسین روح‌الامینی نماینده مجلس شورای اسلامی با حضور در یک برنامه رادیویی، مشکل توزیع دارو در کشور را عدم پوشش کامل شبکه تعیین صحت و اصالت دارو(تیتک) دانست و اظهار داشت: در حال حاضر پوشش شبکه دارو در داروخانه‌ها در حال انجام است؛ اما در قسمت داروخانه‌های بیمارستانی، کنترل اصالت و ثبت اطلاعات در سامانه تیتک صورت نمی‌گیرد و این موضوع باعث شده است تا زنجیره توزیع دارو به طور کامل رصد نشود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!





وی افزود: با توجه به عدم رصد تیتک در این حوزه، احتمال نفوذ دلالان و خروج دارو از قسمت داروخانه‌های بیمارستانی وجود دارد و باید سیستم‌های نظارتی، افرادی که در انجام این مهم کوتاهی می‌کنند را شناسایی و با آنان برخورد قضایی کند.



ضرورت استعلام اصالت واکسن قبل از تزریق

در ادامه، حمیدرضا دهقانی‌نیا؛ سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با اشاره به لزوم ثبت اطلاعات واکسن در سامانه تیتک اظهار اظهار داشت: بر اساس تبصره 4 ماده 18 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، معاونت بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی موظف به ثبت اطلاعات واکسن بوده است اما متأسفانه این اتفاق به طور کامل رخ نداده است.



دهقانی‌نیا ادامه داد: در حال حاضر استعلام اصالت واکسن، قبل از تزریق ضروری است اما متأسفانه به جای آن، ثبت اطلاعات پایانی زنجیره در سامانه مورد نظر در حال انجام است. این اتفاق موجب می‌شود تا اطلاعات برخی از افراد که واکسینه شده‌اند، در سامانه ثبت نشده باشد و برخی از افراد از این شکاف سوءاستفاده کنند.



معاونت درمان اراده‌ای برای تکمیل سامانه تیتک ندارد

وی با اشاره به تلاش‌های ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در خصوص شفاف‌سازی کل زنجیره توزیع دارو، گفت: ستاد پیگیر است تا اتصال جریان کالا به مدیریت تقاضا محقق شود و این اتصال تنها توسط سامانه تیتک برقرار خواهد شد. بررسی‌ها نشان می‌دهد که روند پیشرفت سامانه تا مرحله داروخانه‌ها به خوبی صورت گرفته است اما در مرحله داروهای بیمارستانی و بستری به دلیل عدم همکاری معاونت درمان دولت گذشته، متوقف مانده است.



دهقانی‌نیا افزود: دیده شده است که معاونت درمان در حوزه بیماری‌های نادر اقدامات لازم را به سرعت و به بهترین نحو ممکن اجرا می‌کند؛ اما عدم انجام تکالیف این نهاد از سال 93 تاکنون نشان‌ می‌دهد که اراده‌ای برای تکمیل سامانه تیتک وجود ندارد.



دستگا‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه‌های خاطی به قوه قضائیه معرفی می‌شوند

سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با بیان این که سالیانه حدود 60 میلیون یورو به معاونت بهداشت یارانه مستقیم اعطاء می‌شود، افزود: با توجه به این حجم از دارو و عدم رصد آن، دیگر کسی از سرنوشت داروها در زمان تحویل آن توسط سازمان غذا و دارو به معاونت بهداشت، اطلاعی ندارد و به نظر می‌رسد این اتفاق به واکسن هم سرایت کرده است.



دهقانی‌نیا در پایان با اظهار امیدواری از استقرار دولت جدید برای حل مشکلات مربوط به سامانه تیتک اظهار داشت: بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری، ستاد موظف است تا دستگاه‌هایی که برای حل مشکلات مربوط به کمبود دارو کوتاهی می‌کنند را شناسایی و به قوه قضائیه معرفی کند.

/دانشجو برچسب ها: بازار سیاه دارو ، سامانه تیتک ، رهگیری و کنترل دارو لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000P2i

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: بازار سیاه دارو سامانه تیتک ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز معاونت درمان ثبت اطلاعات سامانه تیتک داروخانه ها دهقانی نیا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۳۵۷۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهمترین اخبار هشتم اردیبهشت/تعیین تکلیف عرضه اینترنتی دارو

اجرایی شدن مشوق‌های سربازان ماهر، امکان خرید بلیت نیم‌بها از سامانه‌های حمل‌ونقل برای برخی از معلولان و تصمیم‌گیری در مورد عرضه اینترنتی دارو از جمله موضوعاتی هستند که امروز در رسانه‌های کشور به آن‌ها پرداخته شده است. - اخبار رسانه ها -

به گزارش گروه رسانه‌های خبرگزاری تسنیم، اجرایی شدن مشوق‌های سربازان ماهر، امکان خرید بلیت نیم‌بها از سامانه‌های حمل‌ونقل برای برخی از معلولان و تصمیم‌گیری در مورد عرضه اینترنتی دارو از جمله موضوعاتی هستند که امروز در رسانه‌های کشور به آن‌ها پرداخته شده است. در ادامه برخی از اخبار منتشر شده در رسانه‌های کشور را مرور می‌کنیم.

مشوق‌های سربازان ماهر اجرایی شد

سردار موسی کمالی، مشاور عالی فرمانده قرارگاه مرکزی مهارت آموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح از اجرایی شدن مشوق‌های سربازان ماهر خبر داد.اعطای یک ماه کسری خدمت، تعیین سازمان محل خدمت، تعویق اعزام به مدت حداکثر شش ماه، انتخاب استان محل خدمت، بخشش اضافه خدمت سنواتی سربازان، استفاده از یک ماه مرخصی، اعطای یک درجه بالاتر، استفاده از سرباز ماهر به عنوان کمک مربی و مربی در نیروهای مسلح، بکارگیری تخصصی در داخل نیروهای مسلح و اولویت برای استخدام در نیروهای مسلح از جمله مشوق‌های موجود برای سربازان ماهر است که قبل از اعزام به خدمت مهارتی را فراگرفته  و آن را در سامانه سرباز ماهر به ثبت رسانده‌اند.

امکان خرید بلیت نیم‌بها از سامانه‌های حمل‌ونقل ریلی و هوایی برای معلولان شدید

فاطمه عباسی، معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور گفت: امکان خرید بلیت نیم‌بها از سامانه‌های حمل‌ونقل ریلی و هوایی برای افراد دارای معلولیت شدید فراهم شده‌‎است.

ماجرای انتشار اسامی روان‌شناس‌نماها به کجا رسید؟

کمتر از دو سال از انتشار اسامی افراد غیر روانشناسی که در قالب روانشناس‌ به شهرت رسیده‌اند می‌گذرد؛ لیستی 456 موردی متشکل از افراد یا صفحات مجازی. این در حالیست که اکنون رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور می‌گوید که اگرچه در سه نوبت اسامی روانشناسان زرد طی ادوار گذشته توسط سازمان شناسایی و منتشر شد و این اتفاق در ظاهر خوب بود، اما نتیجه خوبی نداشته، چراکه هنوز این روانشناس‌نماها به کار خود ادامه می‌دهند.

وزیر بهداشت آب پاکی را روی دست مخالفان فروش اینترنتی دارو ریخت!

پس از کش و قوس‌های فراوان برای اجرایی شدن این طرح سرانجام وزیر بهداشت بهرام عین‌اللهی از عرضه اینترنتی آزمایشی دارو خبر داد و گفت اگر در مرحله آزمایشی، این طرح قابلیت کشوری شدن داشت به صورت کشوری پیاده می‌شود. اطلاعات بیماران در اختیار سکو‌های اینترنتی قرار نمی‌گیرد و سکو‌ها فقط وظیفه حمل دارو را بر عهده دارند. سکو‌ها از چگونگی دارو‌ها مطلع نمی‌شوند و فقط براساس کد رهگیری، دارو را به صورت بسته‌بندی تحویل می‌گیرند و دارو را به بیماران می‌رسانند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • استقرار بالگرد نیروهای مسلح در استان ایلام ضروری است
  • راه‌اندازی سامانه برخط سراسری برای اعلام کمبودهای دارویی در کشور
  • راه‌اندازی سامانه بر خط سراسری برای اعلام کمبودهای دارویی در کشور
  • راه‌اندازی سامانه برخط رصد کمبودهای دارویی در کشور
  • رشد ۹۰ درصدی رصد زنجیره تأمین دارو در سامانه تیتک
  • کارت سوخت در بازار سیاه
  • مهمترین اخبار هشتم اردیبهشت/تعیین تکلیف عرضه اینترنتی دارو
  • رشد ۹۰ درصدی رصد کامل دارو‌های استراتژیک در سامانه تیتک
  • حمایت معاونت علمی از طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی
  • تداوم فعالیت سامانه بارشی و ناپایداری های محلی در ارتفاعات سیستان و بلوچستان