Web Analytics Made Easy - Statcounter

عوض کمیسیون بهداشت مجلس گفت: همه داروخانه‌ها به جز داروخانه‌های بیمارستانی و نیرو‌های مسلح، از زمانی که استفاده از تیتک اجباری شد، بالاجبار به این سامانه پیوسته و با آن کار می‌کنند و همه دارو‌ها از جمله دارو‌های کمیاب و خارجی که نیاز بود، وارد سامانه شدند. گروه بهداشت و درمان بازارنیوز: همایون سامه‌یح، عضو کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی، در گفتگو با بازارنیوز پیرامون آخرین وضعیت قاچاق دارو، اظهار کرد: اغلب دارو‌هایی که به صورت قاچاق، عرضه یا به خارج از کشور صادر می‌شود، دارو‌های وارداتی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نشت دارو به خارج از چرخه واردات چند مرحله دارد. شرکت وارد کننده، شرکت توزیع، داروخانه و بیمار از عوامل نشت دارو هستند. ممکن است واردکننده مقداری از دارو را خارج از چرخه توزیع قانونی، وارد بازار آزاد کند. توزیع کننده و داروخانه و همچنین بیمار هم به همین نحو می‌توانند به قاچاق دارو دامن بزنند.

وی افزود: در حال حاضر در مقابل داروخانه‌های بزرگ دولتی چندین نفر ایستادند که این‌ها با نسخه‌های تقلبی، دارو‌های گران قیمت و حیاتی را از داروخنه خریداری کرده و در جلوی همان داروخانه به صورت آزاد و بازار سیاه به فروش می‌رسانند. داروخانه و شرکت توزیع کننده هم، چنین کاری را می‌توانند انجام دهند، اما با مشکلاتی رو به رو هستند.

عضو کمیسیون بهداشت مجلس ادامه داد:به دلیل کمبود دارو در ایران، بسیاری از دارو‌ها به صورت قاچاق وارد کشور می‌شود. دارویی که به صورت آزاد در ناصر خسرو است، اغللب دارو‌هایی هستند که از کشور‌های همسایه وارد ایران شده است. بیمار زیاد شده و عرضه و تقاضا به هم ریخته و در این صورت است که بازار قاچاق داغ شده است.

سامه‌یح با اعلام این که از زمانی که سامانه تیتک و نسخه الکترونیکی به صورت گسترده راه اندازی شد، بسیاری از این مشکلات مرتفع شده، اظهار کرد: همچنان در برخی موارد این اشکالات وجود دارد؛ به این صورت که بیمار حتما باید پرونده پزشکی داشته باشد و پزشکی که دارو را تجویز می‌کند به صورت رندوم مورد بازرسی قرار می‌گیرد که اگر دارو را به صورت غیر واقعی تجویز کرده باشد، پزشک جریمه شده و داروخانه متخلف هم توانایی فروش دارو به صورت عمده را نخواهد داشت.

این نماینده مجلس درباره تخلفاتی که در هنگام تزریق واکسن انجام می‌شود، گفت: ویال‌های  واکسن آسترازنکا که وارد ایران می‌شود، ۱۰ دوزی است. در تزریقات برای افراد، هرکدام ۰.۵ سی‌سی تزریق می‌شود که به این صورت از هر ویال، ۵ سی‌سی تزریق خواهد شد. اما هر ویال ۱۰ دوزی آسترازنکا، ۱۲ سی‌سی است که متاسفانه بعد از تزریق، ۲ دوز در ویال باقی می‌ماند که می‌تواند به بازار آزاد نشت کند.

سامه‌یح درباره همکاری داروخانه‌ها با سامانه تیتک، گفت: همه داروخانه‌ها به جز داروخانه‌های بیمارستانی و نیرو‌های مسلح، از زمانی که استفاده از تیتک اجباری شد، بالاجبار به این سامانه پیوسته و با آن کار می‌کنند و همه دارو‌ها از جمله دارو‌های کمیاب و خارجی که نیاز بود، وارد سامانه شدند. داروخانه‌های بیمارستانی تا چندماه گذشته همکاری لازم را با تیتک انجام نمی‌دادند. آخرین اطلاعی که دارم که همه داروخانه‌ها همکاری دارند شاید مراکزی باشد که همکاری لازم را ندارند که من از آن‌ها بی اطلاع هستم.

وی در خصوص نشت دارو از بخش‌های اورژانس و بخش‌های دیگر بیمارستان ها، اظهار کرد: دارو‌های اورژانسی جزو دارو‌های کمیاب و بازار آزاد نیست. سو استفاده را نه می‌توان تایید و نه تکذیب کرد، اما این داروها، حیاتی مانند انسولین و شیمی درمانی و... نیستند. دارو‌هایی که در بخش‌ها هم هستند تقریبا همینطور است. چون برای آن‌ها نسخه نوشته شده و میزان مصرف آن‌ها هم درج  می‌شود.

سامه‌یح در پایان گفت: در کشور بیش از ۷ هزار قلم دارو داریم که اگر هر مرکزی بخواهد تمام دارو‌هایی که تولید و تجویز می‌کند وارد تیتک کند، غیر ممکن است. در حال حاضر عمده دارو‌های مهم و حیاتی و کمیاب وارد سامانه تیتک شده است. نمی‌توان برای یک استامینوفن وارد سامانه شد و مراحل آن را انجام داد. این کار بسیار وقت گیر است و شدنی نیست.

پایان پیام// برچسب ها: داروخانه ، همایون سامه یح ، مجلس ، قاچاق دارو ، سامانه تیتک لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000P66

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: داروخانه مجلس قاچاق دارو سامانه تیتک داروخانه ها وارد سامانه سامانه تیتک بازار آزاد دارو هایی همه دارو نشت دارو دارو ها سامه یح

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۲۴۶۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ورود صندوق ملی مسکن به بازار خرید سیمان از طریق بورس

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدرضا مهدیار اسماعیلی رئیس هیأت عامل صندوق ملی مسکن از ورود این صندوق به بازار خرید سیمان از طریق بورس در آینده نزدیک خبر داد، گفت: در ادامه حمایت‌های این صندوق از سازندگان مسکن، پس از اجرایی شدن خرید فولاد در سال گذشته، امسال خرید سیمان به منظور تزریق به پروژه‌های مسکن کشور در برنامه صندوق ملی مسکن قرار دارد.

رئیس هیأت عامل صندوق ملی مسکن کاهش قیمت مصالح برای سازندگان با حذف واسطه‌ها و افزایش سرعت پیشرفت پروژه‌های طرح نهضت ملی مسکن را دستاوردهای مهم ورود این صندوق به عرصه خرید مصالح ساختمان سازی عنوان کرد و افزود: علاوه بر این با خریدهایی که به صورت عمده با حجم بالا و به صورت نقد از طریق بورس صورت می‌گیرد، از تولیدکنندگان داخلی مصالح ساختمانی هم حمایت می‌شود.

وی در ادامه تصریح کرد: فولادهای خریداری شده در سال گذشته توسط این صندوق به زودی به پروژه‌های مسکن در نقاط مختلف کشور تزریق خواهد شد. بر اساس مصوبه هیئت امنای صندوق ملی مسکن در اجرای تبصره‌های ۱ و ۲ ماده ۱۳ قانون جهش تولید مسکن به این صندوق اجازه داده شده تا نسبت به خرید سیمان و فولاد از طریق بورس کالا یا سایر طرق مصوب در شورای‌عالی مسکن اقدام کند.

کد خبر 6090244 زهره آقاجانی

دیگر خبرها

  • جزییات آیین نامه حمل و نقل دارو از طریق سکوهای آنلاین منتشر شد
  • رشد ۹۰ درصدی رصد زنجیره تأمین دارو در سامانه تیتک
  • آیین‌نامه توزیع اینترنتی دارو بر بستر سکوها ابلاغ شد
  • آیین نامه توزیع اینترنتی دارو ابلاغ شد
  • ورود صندوق ملی مسکن به بازار خرید سیمان از طریق بورس
  • رشد ۹۰ درصدی رصد کامل دارو‌های استراتژیک در سامانه تیتک
  • کشف و جمع آوری ۱۸ قلم دارو و واکسن تاریخ گذشته در شهرستان بیرجند
  • آزمایش واکسن سرطان پوست وارد فاز نهایی شد
  • نسخه کاغذی جایگزین نسخه نویسی الکترونیک در زمان قطعی سامانه بیمه سلامت
  • چگونگی خدمات‌دهی به بیماران در زمان قطع سامانه نسخه‌نویسی الکترونیک بیمه سلامت